Måndag 20090330

Idag hade jag tenta i realia. Det gick inte alls bra och jag kommer nog få göra min första omtenta. Det är ju nästan värt att firas. Jag kanske ska ta mig ett glas vin till middagen då.

Annars är jag också sjuk. Jag sov förskräckligt illa inatt och vaknade med feber och ont i halsen. Nu känns det lite bättre då jag har pumpat i mig lite tabletter och sånt.

Jag har även städat, diskat och håller på att tvätta. Jag börjar helt enkelt bli redo för att åka hem. Nice.

Nu ska jag ner i tvättstugan. Ha det bra!

Ciao ciao

20090327

"Sometimes you cannot believe what you see, you have to believe what you feel. And if you are ever going to have other people trust you, you must feel that you can trust them too - even when you're in the dark. Even when you're falling."

Tuesdays with Morrie p. 61

Underbar bok. Läs den!

- Fest igår och det känns idag. Viktor är underbar.
- Tenta på måndag och jag har inte pluggat i närheten av så mycket som jag borde tyvärr.
- Handboll på söndag, RIK - Sävehof
- Hemfärd på torsdag, fest på lördag och USA måndagen efter. Wonderful

Nu ska jag ta en liten tupplur innan jag gör mig i ordning för en gemytlig ost-och-vinkväll hos Cicci och Micke.

Ha det gott!

Onsdag 20090317

Okej, ett problem. Kollade i katalogen för kurser och pratade även med kontaktpersonen för översättarprogrammet och jag är inte kvalificerad att börja där om ett år. Jag har läst för lite franska. Dumjävlarna har delat upp A-kursen i två delar och därmed har jag inte kommit så långt som jag bör för att kunna klara programmet. Jag är alltså nästan nödd att läsa en termin till med franska. B-kursen alltså. Det gör att min fria termin försvinner. Den äts upp av franska jävla konjunktiv och skitböcker skrivna i Passé Simple. Min termin i Australien blir istället en extra termin av låg självkänsla och överkonsumption av B&J.
Det finns ett alternativ dock. Jag läser på 200% nästa termin. Jag läser Engelska C på dagen och Franska B på distans. Det betyder iofs ingen fritid och det kommer bli en riktigt jobbig höst men jag får min termin i Australien. Risken för att jag går in i väggen är enorm. Frågan är hur mycket man är villig att satsa för komma dit man vill och ha något så kul på vägen. Orkar jag köra två kurser samtidigt? Och kommer jag orkar åka till Australien efter den där hösten? Ska jag helt skita i Australien och bara göra klar min kandidatexamen här hemma? Ska jag ta ut ett extra år och bo utomlands efter att jag fått min kandidat? Jag har så himla svårt att bestämma mig. Och jag måste bestämma mig innan den 6 april.

Usch!

20090314

Idag kunde jag knappt ta mig ur sängen och  jag tar mig fram som en av mina pensionärer utan rullator. Slutsatsen vi kan dra av det här är att träningsvärk inte är skönt att ha. Hör ni (Mary) mig någonsin säga det igen så har ni (du) rätt att slå mig. Träningsvärk är inte skönt någonstans. Det är enbart plågsamt. Det är skönt tills man får det, då är det inte så roligt längre. Bahh

Pratade just med Lynn. Svenska trodde jag va obligatoriskt i skolan. Vilken nivå man än läser till. Hmmm? Men det är ju bara enligt mitt anseende.

Idag ska jag kanske gå till Allum, men vi får se om jag orkar pga redan nämnda plåga. Men det skulle vara skönt med en liten promenad bara. Vi får se vad jag hittar på.

Ikväll har jag blivit inbjuden på melodifestivalsfester. Konstigt kanske ni tycker eftersom jag inte kollar på Melodifestivalen. Inte jag, eftersom jag vet att jag har all rätt att håna den och skratta åt den hur mycket jag vill. Awesomeness! 

Ha det bra!

Ciao ciao 

20090304

A dix-huit heures, stupéfié, il entendit son nom sur la liste et monta dans le train de la mort. Il avait fait l'appoint. Grâce à lui, les statistiques de Juifs arrêtés furent exacte cette semaine là.
Kl 18.00 blev han förvånad av att höra sitt namn på listan och steg på dödståget. Han jämnade ut sifforrna. Tack vara honom var antalet arrester av judar precis så många det skulle vara denna vecka.  

Je ne pense à rien, ma tête est vide, je sais seulement que je vais vivre, que je suis libre, comme les mouttes.
Jag tänker inte på något, mitt huvud är tomt, jag vet bara att jag ska leva, att jag är fri, precis som måsarna.

Il va donc falloir reprendre la route, je le sais. Je l'ai peu-être toujours su.
Vi måste alltså fortsätta vår flykt, jag visste det. Jag har kanske alltid vetat det.


Un sac de billes - Joseph Joffo (p. 291, 316, 318)

En hemmagjord översättning. Otroligt bra bok. Bör läsas. Kulpåsen heter den på svenska.

20090304

"Girls need attention and boys need us"


Annars så börjar jag komma tillbaka lite smått. Jag har nu tränat två gånger den här veckan och jag har 2 pass till inplanerat plus att jag än så länge gått på alla lektioner den här veckan. Förutom i måndags då jag inte var i Göteborg. Tack Lynn och Elof för gästfriheten. Otroligt uppskattad.
Sen känns inte livet så jobbigt längre. Det var soligt idag och det kändes ända in i själen. Det behövdes ordentligt.
Sen har Ludvig lovat att han ska ta med mig på nästa handbollsmatch, eftersom han är den enda (förutom Mary) som faktiskt gillar handboll här nere. Konstigt eftersom jag hade fått för mig att Gbg är en handbollsstad.

Nu ska jag gå och jobba, men vi hörs väl nån gång!

Ciao ciao

20090303

Det här är bland det roligaste jag har hört. Snodde det av Sara Lilja då jag tycker att även mina läsare ska få njuta av det.
Enjoy!

Btw så är jag inte längre blond :)


Ciao ciao

RSS 2.0