Fredag 20081128

Idag fick jag höra att min A (Han var känd som Mys-A i somras)  har börjat tagit tag i sina problem. Han kanske har börjat växa upp han med. Jag håller alla tummar jag kan för honom, för även om det inte funkade för oss så är han är bra kille. Och Lynn, vill du veta något så ring mig.

Annars så fortsätter jag med mina ord och förundras över hur många kroppsdelar vi faktiskt har. Varför måste fransmännen ha lika många? En legitim fråga tycker jag. Jag tror inte de behöver alla.

Nu ska jag sätta igång Heroes och börja klippa med mina ord. Bra sätt att plugga va?! Mehehehe


Ha det bra!
Ciao ciao 


Onsdag 20081126

Just när jag hade satt på mig mitt extra par strumpbyxor för att rädda mig från kylan, kom jag på att det kanske vore bra att kolla hur kallt det är ute. Gissa om jag blev förvånad när det är 6 plus ute! Jag behöver inte ens ett extra par strumpbyxor. Men tror ni att jag orkar ta av mig dom? .... Nej

Ha en bra dag!
Ciao ciao

Tisdag 20081125

Pengar idag! :D

Så nu har jag precis ätit frukost och försöker nu orka gå och klä mig. Idag har jag bara grammatik och sen ska jag hem och plugga innan jag drar tillbaka till stan för Step ikväll. Yay!   

Men nu ska jag göra ett ryck.

Ha det!
Ciao ciao

Det här önskar jag mig i julklapp!

Paint Puzzle

Trött på att pussla bilder av tyska slott, rådjur, Bamse och kungafamiljer? Är vilken fyrkant som helst en barnlek för dig? Då är du redo för Paint Puzzle!



www.coolstuff.se


Måndag 20081124

Idag har jag bara varit i skolan hela dagen! Jag åkte dit vid 9 och kom hem vid 5, även fast vi slutade kl 12. Jag och min redovisningsgrupp satt kvar och diskuterade hur vi ska lägga upp den och nu har vi fått ihop det mesta tycker jag. Nu är det bara att skriva själv och sen träffas på onsdag och gå igenom det sista. Det är helt sjukt att vi snart har den! Jag tyckte det var igår som vi bestämde vilken bok vi skulle läsa. Tiden går fort, riktigt fort.

Sen satt jag i alla fall kvar med Viktorpedia, Lisa Fisa och La Fleur D'Asphalte och pratade i nån timme. Jag är så himla glad att jag träffat dom och att vi hamnade i samma klass. Fast nästa temin blir det bara jag och Viktor för Jennie ger upp franskan och Lisa sticker till Sydamerika i några månader. Men vi överlever nog. Tror jag hahaha.

Annars är det bidrag- och låndags imorgon så då blir det att springa runt på stan och leta julklapp till Poplynn och kanske Niklas eftersom han inte kan bestämma sig för vad han vill ha. Tråkmåns!

I januari när jag kommer ner till Gbg igen så ska Niklas komma med alla mina julklappar och då ska vi på...... (trumvirvel) GEKÅS! Jag blev så jäkla glad när han berättade! Nu måste jag börja spara pengar för det också mehehehe.

Detoxen går bra, jag vill bara påpeka att det inte är en diet eller en bantningsgrej. Jag äter lika mycket som jag vanligtvis gör, bara utan kolisar och mer regelbundet. A win win situation faktiskt. Förutom att jag inte får äta choklad :P

På lördag ska jag tydligen på konsert också. Nykter. På en klubb. Lisa sa att hon skulle hålla mig sällsakp nykter så då kändes det mycket bättre. Och på lördag ska vi fyra musketörer nog ha mysdag med pepparkaksbak och glöggdrickande. För mig blir det naturligtvis vatten och ajag får helt enkelt ta med mig peppisarna hem och äta dem sen.

Usch vad långrandigt det blev. Nu räcker det för den här gången. Ha det bäst!

Ciao ciao





P.S True Blood är riktigt bra D.S.


Söndag 20081123

Precis som Caroline så har jag gjort det där personlighetstestet, men jag vet inte om det stämmer jättebra. Några saker kanske. Som att jag skulle passa som militär kanske :P



Emmas personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.


Karriärer som skulle kunna passa Emma:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.

Ha det bra!
Ciao ciao


Klänningar

Ta det lugnt Mary, dom här kan jag inte köpa men jag kan kolla :)

                                   

Och jag skulle älska att ha den här i min garderob:


med de här skorna i brunt

Me like :)


Den första klänningen är från JC Penney och de andra sakerna är från Charlotte Russe.

Fortfarande lördag 20081122

Nu ska jag och Mary ut och gå. Jag har lite ont i höften och träningsvärk i ryggen men det ska nog gå bra ändå. Sen måste jag gå och handla :( Men det är så bland.

Nu hörde Mary av sig så nu måste jag dra!

Ciao ciao

Lördag 20081122

Ni vet, jag lever väldigt mycket för rutiner (eller ni kanske inte visste men nu vet ni). Jag äter samma frukost, jag gör samma sak varje morgon i samma ordning och jag har precis samma aktivivteter varje vecka. Och det är det här med frukosten jag ska skriva om idag. När jag inte detoxar så äter jag (förlåt förlåt förlåt) fil med müsli, två mackor och dricker te eller kaffe, beroende på vad jag är sugen på. I vilket fall så har jag nog ätit den här frukosten i 3-4 år (fast innan USA var det juice eller oboy jag drack) och jag har inte tröttnat på den. Jag har nu ätit havregrynsgröt i 4 dagar och är så trött på det att jag kan spy! Och jag har 17 dagar kvar!

I alla fall, det var det jag ville ta upp så här på morgonen. Ha en trevlig dag!
Ciao ciao


Okej då

Det blev inget med jIll pga vissa komplikationer, så istället sitter jag här hemma och funderar på att gå till affären för att fylla på med provianter. Jag är otroligt sugen på choklad just nu och äter jag en apelsin till så smäller jag av. Det finns inte mycket att äta när kolisar försvinner ur dieten. Tragiskt!

Jag drömde inatt att jag hade glömt att man inte fick dricka alkohol när man detoxar och Mary kom på mig med att vara full. Hon blev inte nöjd och jag (in my drunken state) förstod inte varför hon var så upprörd. Sen vaknade jag och var otroligt kissnödig så jag tror det hade med det att göra, hehe.

Fredag 20081121

Idag har jag tagit en riktigt lång promenad. Det var så underbart skönt. Om det är något jag har saknat med Söderhamn så är det Lugnet som jag bodde så nära. Det finns nog inte så mycket som är bättre än en skogspromenad en fin höstdag. Helst ska det bita lite i låren och kinderna av kylan också. Så kommer man hem och tar en kopp te (kaffe egentligen men får ju inte just nu). Heaven. Jag tror faktiskt att mitt himmelrike kommer se ut så. En stor skog där det alltid är fint väder och choklad och kaffe växer på träden.

Annars så kör jag en detox nu tillsammans med Mary. Vi är inne på tredje dagen och konstigt nog så har jag inte sån hemsk huvudvärk. Men den kanske kommer. Eller så blir det en sån här utdragen irriterande huvudvärk som molar på i all oändlighet. I alla fall så saknar jag vitt bröd och socker den här gången. Inte kaffe så mycket. Men det kommer nog det med. Mary var sugen på chips sist jag pratade med henne, men jag hoppas hon höll sig. Det borde hon ha gjort, vi har ju inte hållit på länge alls.
 
Men nu måste jag läsa 'le bal'. Jag ska träffa Jill idag och försöka komma någonstans med redovisningen. Undra var Esperantoplatsen ligger?

Ciao ciao

20081120

Jag har ungefär 1000 ord att lära mig på två veckor. TVÅ veckor?! Hur gick tiden så fort? Sist jag kollade så var det hur lång tid som helst till tentorna. Nu har de smugit sig upp på mig unannounced och det skrämmer mig. Naturligtvis kan jag redan vissa ord men merparten kan jag inte. Aaaaggh!

20081118

Bucket list

Ni vet alla de här sakerna man har sagt att man vill göra innan man dör, skriva ner dem på sin egen så kallade bucket list, har ni någonsin gjort det? 

Jag skrev en för flera år sedan och uppdaterade den idag då jag kom på mig själv med att säga 'det ska jag göra innan jag dör'. Här är min bucket list:

- Lära mig spanska
- Ge blod
- Skaffa mig minst ett fadderbarn
- Hoppa bungyjump
- Hoppa fallskärm (NY)
- Prata engelska flytande
- Bo i USA minst ett år
- Gå en pilgrimsfärd
-Volontärarbeta i Afrika eller Sydamerika
- Flytta från Söderhamn
- Lära mig spela piano
- Gå på ett Full Moon Party (NY)
- Läsa Mein Kampf (NY)
- Springa ett maratonlopp (NY)

Jag kommer säkerligen lägga på saker, och det är säkert saker jag sagt att jag vill göra men som jag glömt. Det är i alla fall bra att ha det nerskrivet och uppsatt på min anslagstavla så jag blir påmind om det. Sen känslan när man får stryka över något är exceptionellt.
 
Jag uppmanar er att göra samma sak, om ni inte redan har gjort det. Det är ett sätt att utmana er själv och växa som människor before you kick the bucket.  


20081117

Idag har jag ätit två fullkornsmackor med smör på och druckit 0,5 l vatten till frukost. Till lunch åt jag potatisgratäng med pepparstek och drack 0,5 l vatten. Till middag åt jag 8 köttbullar, pulvermos, lingonsylt och drack julmust till.

Helt ärligt. Hur intressant tckte ni att det där var?

SLUTA SKRIVA VAD NI ÄTER FÖR MAT. I REALLY DON'T CARE!

Tisdag 20081111

Jag ska nog börja som Yvonne och skriva datum istället för att försöka komma på överskrifter. Bien facile. Men titta, franskan smyger sig på haha.

Annars så händer inte mycket. Eller mycket händer men det är inte mycket av vikt. Jag går hemifrån tidigt på morgonen och kommer hem på kvällen och jag vet egentligen inte vad jag fyller dagarna med. Pluggning är det inte iaf. Fast igår så satt jag i 1,5 h på Ciccis jobb och pluggade. Jag gick igenom indefintia och interoggativa pronomen. Not bad, huh!  Plus att jag blev bjuden på mat. Sen har jag kanse blivit anställd av V som personlig gurkskärare. Det beror iofs hur mycket han betalar.

På torsdag åker jag till Poplynn för en trevlig helg. Jag vill bara ta det lugnt och inte tänka på skolan alls! Fast det kommer jag göra ändå, för jag har två böcker jag måste läsa ut till v. 47. Den ena boken är bra, men den har jag ingen ordlista till så det är mycket att slå i ordbok, medan den andra inte är så bra men jag har däremot en ordlista sen den går snabbare. Det är också en barnbok sen den är lättare per se (wikipedia). Jaghar också räknat ut att det bara är 3 veckor till första tentan och det betyder att jag åker hem om cirkus 4,5 vecka (hur logiskt är 'vecka' där egentligen när jag pratar om veckor i plural?). Oj, vilken språknörd jag är. Iaf, jag hoppas jag får börja jobba på en gång när jag kommer hem, för annars går jag nog under. Jag tror det. Eller så kommer jag sitta och spela sims hela tiden. Och äta kakor och godis. 

Mina babys Lesia och Adela                                

 
skrev båda två till mig på Myspace och jag saknar dom så mycket! Jag vill bara krama om dom och prata med dom! I love them so much (tänk er med en amerikansk accent).

Ska tvätta nu

You know you love me
XOXO


 


My Hero!

En kvinnlig tjänsteman vid Virgin Airlines incheckningsdisk i Sydney:

Ett flyg hade blivit inställt och hon jobbade febrilt med att boka om passagerarna som otåligt stod och trampade i kön framför disken.
Plötsligt tränger sig en herre före och drämmer biljetten i disken och ryter åt henne:
- I HAVE TO BE ON THIS FLIGHT, AND IT HAS TO BE FIRST CLASS!

Hon svarar lugnt:
-I´m sorry sir. I´ll be happy to try to help you, but I´ve got to help these people first
   
Detta lät sig inte mannen nöja sig med:
- DO YOU HAVE ANY IDEA WHO I AM? röt han.

Varpå kvinnan bakom disken greppar mikrofonen och knäpper på högtalarsystemet:
'May I have your attention please. We have a passanger here at gate 14, -who does not know who he is. If anyone can help him find his identity,-please come to gate 14. Thank you!

Detta väckte stor munterhet i kön, medans mannen blev högröd i ansiktet och väser åt henne:
- Fuck You!

Varpå hon ler mot mannen och svarar:
- You have to get in line for that too!

Utmanad

Blev utmanad av Mary

Regler

Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa. Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.


1. Jag ÄLSKAR klänningar.
2. Jag anser att grammatik är mer logiskt än matte.
3. Jag mår som bäst när jag tar en skogspromenad en fin höstdag.
4. Jag pratar ofta med mig själv... väldigt ofta faktiskt.
5. Jag kan inte min nuvarande adress.
6. Jag tycker hip hop, r'n'b och rap är det bästa man kan lyssna på.
7. Jag får ont i ryggen av min säng :(

Jag kan inte utmana någon eftersom de enda jag vet som läser min blogg är Mary och Lynn och de är ju tagna så att säga. So I guess it ends here :)


Kaffeberoende

Jaa, jag har blivit kaffeberoende. Hur jag klarade mig utan kaffe i 19 år förstår jag inte, för en godare dryck (förutom vatten och julmust förstårs) får man faktiskt leta efter. Lägg till mörk choklad och you have a match made in heaven. Nu har allt blivit bra här i rummet också. Förut var det så kallt att jag trodde murran skulle ramla av, och det är liksom inte så lätt att den ramlar av. Sen hade jag ett svinkallt kylskåp, mer som en stor frys faktiskt och det är ju grymt för fryssakerna men inte lika bra för de saker som inte ska frysas. Men nu har jag ett jättebra kylskåp med ett större frysfack och jag fick en islåda med så jag kan göra is. Det ni! 

Annars är jag fattig som en kyrkråtta, vilket inte är så bra för då får jag ingen mat och jag behöver mat. Mycket mat. Jag har näringsbrist tydligen så mina naglar är otroligt trasiga, nagelbanden existerar inte, jag har otroligt torra händer och munsår. Nu kanske vissa av er tror att mina 'problem' har kommit tillbaka men så är det inte utan jag har bara otroligt svårt att motivera mig till att laga mat. Det är så himla enkelt att sätta på vatten till en varma koppen eller nudlar så det är det som är felet. Jag försöker ändra mig. Jag ska till Lynn nästa vecka så jag hoppas hon göder mig med näringsrik mat ;) Tills dess försöker jag äta ur alla matgrupper, tre måltider om dagen och dricka mer vatten än kaffe (vilket är förvånansvärt svårt).

Jag var hemma förra veckan och jag förstår inte vad det var jag saknade med S-hamn faktiskt. Visst saknar jag familj och vänner men S-hamn funkar inte för mig och en stor eloge till alla som faktiskt trivs med att bo där. Ni behövs faktiskt. Tänk om alla var som mig, då skulle inte S-hamn finnas så väldigt länge till. Det känns otroligt jobbigt att behöva vara där i näst intill en månad över jul. Förhoppningsvis får jag jobba väldigt väldigt mycket så jag har inte har tid att sakna Gbg för mycket. Det var jätteskönt att komma tillbaka hit i lördags. Det var eufori på högsta nivå! Här trivs jag jättebra och jag mår bra (minus näringsbristen) :)

På lördag är jag bjuden på 35-årsfest så det ska bli kul. Det är jag och Mary mot gamlingarna, mehehehehe. Nu är jag bara lite osäker på om jag ska bli ännu fattigare och köpa en ny klänning eller om jag ska vara smart och ta någon av de jag redan har, hmmmm. Jag kan köpa en ny nästa månad, eller då kan jag köpa två till och med! Eftersom jag faktiskt tjänar två klänningar i veckan hahaha.

Nu räcker det för den här gången. Vi hörs om 2-3 veckor. Ha det bäst

you know you love me
xoxo

RSS 2.0