Naturligtvis

http://www.martinsvard.se har ju naturligtvis rätt. Akvariet heter det ju i bestämd form. Vad roligt det kan bli när man tänker helt fel.

Annars så sitter jag med äckligt hår och ryggont men med en fantastisk hy så jag är glad ändå. Sen är jag glad ändå ändå. Tänk vilka vägar livet kan ta ibland.

På tisdag åker jag till Söderhamn för lite soul searching och tentapluggning. Jag tänkte leta min själ genom fikning med bästaste Malin, träffa Staffan igen och umgås med Poplynn. Sarenka, har du lämnat metropolen eller är du tillgänglig för en kaffe med morotskaka?

Ha det bäst, mina små


Sovfråga

Akvariumet eller akvariummet?
Akvariumerna eller akvariummerna?

Akvarium är ett ord som aldrig borde används i bestämd form. Varken i singularis eller pluralis. Jag har börjar lyssna på Diana Gabaldons böcker och fastnade på en gång. Jag hade glömt hur bra de är!

Godnatt mina små


Måndagen den femtonde mars 2010

"Det finns inga våldsamma religioner, bara ett urval av våldsamma utövare som missförstått hela poängen."

En notis i Metro om islam.



Idag hade jag grammatiklektion. Vi pratade om fraser och satsdelar. Inget nytt under solen så att säga. Förutom en sak, omständighetsadverbial. Jag har aldrig hört talas om det förut. Vår lärare kallade det för slaskhinken också. Så det måste vara som adverb, det man inte vet vad det är säger man att det är adverb. Jag hämtade även ut min variationstenta och jag fick VG! Det känns så himla skönt, för nu känns det verkligen som att allt börjar falla på plats. Jag tror våren hjälper till också, men jag börjar så smått känna mig lycklig igen. Jag skrattar för mig själv och har en fånigt leende på läpparna för jämnan. Livet är bra nu, och jag tänker njuta av det så länge det är så, för förr eller senare kommer ett berg jag måste bestiga.

Jag vet inte om jag har berättat det men jag ska åka till Chicago nästa år! Jag har pengar kvar från förra sommaren och har funderat lite på vad jag ska göra med dom. Visst är det alltid bra att ha extra utifall nånting skulle hända men jag kommer jobba i sommar igen och känna ihop mer pengar så jag vill göra nåt. Det jag kom på att jag faktiskt ville göra var att åka till USA igen. Jag älskar det landet och de senaste veckorna har jag fått många flashbacks till mitt år där. Till exempel när jag började använda en cherry chapstick, när jag hörde Sexy back med JT och jag har också drömt mycket om Hannah, Nick och huset, så jag kände att det var dags. Jag frågade mina föräldrar om de ville följa med och de sa ja, sen frågade de även Niklas och Malin (det hade jag inte tänkt mig) och de var också sugna på att åka. Så familjen Norman åker över igen nästa år! :D

Det var allt för nu. Hej hopp och ha det så bra, mina små


Snodd av Caroline

Höst eller Vår

Jul eller Påsk

Svart eller Vit

Hund eller Katt

Guld eller Silver

Bad eller Dusch

Afrika eller Asien

Löshår eller Äkta

Lucas eller Nathan

Vänner eller Seinfeld

Hus eller Lägenhet

Plugga eller Arbeta

Blond eller Brunett

Pedagogik eller Psykologi

Vanilj eller Choklad

Ring eller Halsband

Jeans eller Leggings

Rutigt eller Randigt

Stjärnor eller Månen

Jordgubb eller Hallon

Nyår eller Midsommar

Lång hår eller Kort hår

Nagellack eller Läppstift

Sanning eller Konsekvens

Blåa ögon eller Bruna ögon

Snowboard eller Skidor

Berg-och-dalbana eller Vattenbana

Harry Potter eller Lord of the Rings

Christina Aguilera eller Britney Spears


Vi tycker likadant om många saker, men Harry Potter är och förblir bäst!


Grasspop

Jag har fått en kommentar av Caroline där hon undrar vad/vem Grasspop är och då upptäckte jag att jag glömde prepositionen på för den ska vara mellan med och Grasspop. Grasspop är en belgisk hårdrocksfestival som många av mina vänner här nere ska på och jag har en biljett. På grund av irritation och en stark önskan att slå ihjäl en av dessa vänner har jag funderat på att skippa det. Men, flera av de andra har bett mig tänka om och inte låta en idiot förstöra det som kommer bli min första festival och jag valde att lyssna på dem. Han ska inte förstöra helgen för mig och jag kommer ha roligt!

Det sämsta är dock att det är över midsommar så jag missar mycket pengar då!

Hoppas du har fått ett svar Caroline :)


Livet i allmänhet

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it
,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down but
No I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most yeah
Just gotta keep going
And I, I gotta be strong
Just keep pushing on


Även fast det är Miley Cyrus som sjunger den här och hon är... vad... 12, så stämmer den här texten väldigt bra in på livet. Den som sa att livet är en fest borde skjutas med ett nackskott. Är han död, bör han grävas upp för att sedan skjutas med ett nackskott. Nu låter det som om jag har återvänt till höstens mörka grav men icke! Jag vill bara uppmärksamma att inget i livet är enkelt och den som förväntar sig ett enkelt liv borde växa upp, och det är fort.

Annars har jag kommit på en till sak jag är rädd för (förutom drunkna, trappor och fåglar) och det är psykopater. Jag ska hålla mig undan dom så mycket som möjligt. 

Sen kan jag meddela dom som undrar att jag ska med Grasspop i sommar. Jag har insett att en person inte kan få förstöra min resa och gör han mig arg så får jag hitta ett sätt att ge utlopp för min ilska på ett icke-Emmasätt. Alltså inte ilsket stampa därifrån.

 

That's all y'all. Bye bitches 


Utbildning

Idag fick jag reda på att det finns ett översättarprogram i Lund också. Det kan alltså hända att jag hamnar i Lund i två år. Iofs måste jag först få en kandidatexamen. Önska mig lycka till!


Ad then I get a scary thought, that he's here means he's never lost.

Jag älskar Rihannas Russian Roulette. Den är tragisk och deprimerande men jag gillar den skarpt. Jag älskar också Spotify. Tänka sig att jag överlevde utan det så länge. Idag kom jag ihåg, med hjälp av Spotify, att jag lyssnade lite på HIM på gymnasiet. Det hade jag helt glömt bort. Så nu ligger några HIM-låtar på min Lugna låtarlista.

Annars har det varit en mycket lugn, godisfylld helg. Jag har umgåtts med Helena och Mary både fredag (Let's Dance) och lördag (Andra chansen). Melodifestivalen är Sveriges största musiktävling vad än Peter Jidhe säger. Jag har nu tittat tre helger i rad och jag är inte ens intresserad. Man bänkar sig ändå. Vilken dragningskraft den tävlingen har.

Sen måste jag ge ett boktips också, eller två egentligen. Nu håller jag på att läsa Magistern av Frank McCourt, en självbiografi, och den är tragisk och komisk på ett deprimerande sätt. Jag skulle inte rekommendera den för blivande lärare för han förstör läraryrkets rykte totalt, men för alla andra rekommenderas den. För att man ska för Frank McCourt bör man läsa Ängeln på sjunde trappsteget också, där man får följa Frank(ie) under hans uppväxt i Limericks slum. Det är en av de bästa böcker jag har läst någonsin. Jag läste den på engelska och vill man hellre göra det så heter den Angela's Ashes. Den är skriven i samma tragiska, komiska, deprimerande anda som Magistern. Fantastisk!

Annars får ni ha det så gott, mina små, så hörs vi. 

P.S. Sara, jag kommer hem den 30, så hoppas du är i Söderhamn då, så kan vi träffas för morotskaka :) D.S. 


Grammatiklektioner = tråkigt

Idag hade jag min andra föreläsning i språksystemkursen. Det betyder att vi har lämnat fonetiken bakom oss och börjat fokusera oss på ordklasser och fraser. Det var länge sen jag var så uttråkad i skolan. Jämförbart är  de franska grammatiklektionerna förra våren då jag läste böcker hellre än lyssnade på Ia. Jag börjar fundera på om de är värda att gå på, dessa lektioner. Allt de tar upp står i våra häften ändå. Jag får se hur jag känner om en vecka. Är det lika tråkigt då så går jag bara på övningslektionerna.

Annars så börjar jag längta hem. de ska bli skönt att komma hem och få krama om familjen. Fast jag vet inte vad jag tänkte när jag bestämde mig för att vara hemma en hel vecka. Jag kommer ju längta ner efter tre dagar ungefär. Men det är då jag börjar tillbringa större delen av dagarna vid sims och tar två promenader om dagen istället för en. Najs. På tal om promenad så ska jag ta en nu, så ha det bäst mina små.
 


RSS 2.0